Langanluonti- blogiin oli ilmestynyt tänään aamupalaksi tai vaikka välipalaksi sopivan rukiisen mustaherukkavaahdon ohje.
Ja pitihän minunkin semmoista kokeilla. :)
Alkuperäinen linkki ohjeeseen löytyy tästä.
Mielestäni vaahdosta tuli paljon parempaa kuin perus vispipuurosta eikä tätä tarvinnut keittää, kuumentaa vain vesi.
Helppoa ja nopeaa, siitä tykkään.
RUKIINEN MUSTAHERUKKAVAAHTO
- 5 dl vettä
- 2 dl ruisjauhoja
- 4 dl mustaherukoita
- 3/4 dl sokeria
- Kuumenna vesi vedenkeittimellä tai kattilassa kiehuvaksi.
- Mittaa 5 dl kiehuvaa vettä kulhoon.
- Ripottele joukkoon ruisjauhot vatkaten samalla sähkövatkaimella.
- Anna seoksen jäähtyä.
- Survo marjat erillisessä kulhossa.
- Sekoita marjasurvos ja sokeri ruisvaahdon joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, että vaahto vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi.
- Mustaherukkavaahdon voi tarjota sellaisenaan, maidon, turkkilaisen jogurtin tai vaikka maitokiisselin kanssa niinkuin meillä tänään.
MAITOKIISSELI
1 l maitoa
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita
kattilassa kylmä maito ja perunajauhot.
Kuumenna koko ajan sekoittaen,
kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
Nosta kattila pois liedeltä.
Mausta kiisseli sokerilla ja vaniljasokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita...