Sivut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Mustaherukkavaahto

Langanluonti- blogiin oli ilmestynyt tänään aamupalaksi tai vaikka välipalaksi sopivan rukiisen mustaherukkavaahdon ohje.

Ja pitihän minunkin semmoista kokeilla. :)

 Alkuperäinen linkki ohjeeseen löytyy tästä.

Mielestäni vaahdosta tuli paljon parempaa kuin perus vispipuurosta eikä tätä tarvinnut keittää, kuumentaa vain vesi. 
Helppoa ja nopeaa, siitä tykkään.


RUKIINEN MUSTAHERUKKAVAAHTO
5 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
4 dl mustaherukoita
3/4 dl sokeria 
  • Kuumenna vesi vedenkeittimellä tai kattilassa kiehuvaksi.
  • Mittaa 5 dl kiehuvaa vettä kulhoon.
  • Ripottele joukkoon ruisjauhot vatkaten samalla sähkövatkaimella.
  • Anna seoksen jäähtyä.
  • Survo marjat erillisessä kulhossa.
  • Sekoita marjasurvos ja sokeri ruisvaahdon joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, että vaahto vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi.
  •  Mustaherukkavaahdon voi tarjota sellaisenaan, maidon, turkkilaisen jogurtin tai vaikka maitokiisselin kanssa niinkuin meillä tänään.
 

MAITOKIISSELI

1 l maitoa
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kylmä maito ja perunajauhot.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
Nosta kattila pois liedeltä.
Mausta kiisseli sokerilla ja vaniljasokerilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita...