Sivut

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Mallasleipää

Innostuin kokeilemaan mallasleivän tekemistä ja tämä on jo toinen harjoitus, ensimmäinen kärähti uuniin sen verran että leipä ei ollut enää julkaisukelpoinen :)


Mallasleipä

3dl maltaita
5dl vettä
5dl piimää
50g hiivaa
4tl suolaa
1dl - 1,5dl siirappia
4dl Ruisjauhoja
lisäksi:
hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja ym. mitä kaapissa sattuu olemaan.


Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää maltaiden päälle kulhoon.
Anna maltaiden turvota pari tuntia tai yön yli.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää turvonneiden maltaiden sekaan.
Murenna hiiva seokseen ja lisää muut aineet.
Vaivaa sekaan hiivaleipä- tai vehnäjauhoja niin paljon että saat taikinaa hyvän leivottavan tuntuman.

Kaada taikina pöydälle ja leivo taikinasta neljä pitkää leipää ja pistele haarukalla tai jollain muulla piikillä. Jätä kohoamaan leivinliinan alle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kohota leipiä 30 - 60 min. niin että ovat kohonneet reilusti ilmaviksi.

Paista noin 20min ja kokeile sitten kypsyyttä koputtamalla leivän pohjaa.
 Kypsän leivän tunnistaa kumeasta äänestä.

Sitten ei muuta kuin voita päälle ja suuhun, hyvää ihan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita...